Alla inlägg under maj 2008

Av Babbelmoster - 15 maj 2008 05:40

Nu är jag äntligen tillbaka till mitt jobb, efter ryggskottet. Sitter här alldeles ensam - inte ens med en kopp kaffe - ännu ... men snart! Mannen har skjutsat ner mig - skall gå hem i eftermiddag. En lämplig promenad direkt efter jobbet.

Lite kylig morgon är det ... var frostigt i gräset på vissa ställen. Bara på nollan - men sol är det ...

Nu ropar min kaffetarm att jag skall ta min kopp och vakna till liv ordentligt - så det är bäst att lyda den. Ilar iväg nu ... vi hörs bloggvänner och andra.

Skönt att vara tillbaka som arbetsför måste jag säga. Tänk vad ett ryggskott kan orsaka och göra en handikappad!

Av Babbelmoster - 13 maj 2008 17:44

Har varit hemma även idag och skall så även i morgon. Då har jag varit hemma i en vecka för mitt ryggskott. Sakta men säkert bättre, men långt ifrån bra ännu. Det känns direkt om jag är uppe för mycket och går ... värken sätter igång direkt då. Men jag knotar på med mina 30 minuters promenader ändå! Och i morse hade jag först en tid hos sjukgymnasten på Step-In klockan 7 och sen på mitt jobb klockan 10. Fick massage och ström ... skönt. Dom menar att det är mina diskar som får sig en ordentlig smäll när mina ryggskott inträffar! Jag får nervsmärta och genom att nerver är i kläm så strålar även detta ner i benet och jag får känslan av att benet vill vika sig och att jag inte har någon styrka i det! Men det är bra att promenera ... så det är bara att fortsätta med det!

Annars har vädret varit riktigt uschligt här idag, lite sol ibland, sen storm ibland och världens hagelskurar titt som tätt. Ett tag blev det alldeles vitt på marken av stora hagelkorn! Jag fotade detta - skall lägga in sen. Just nu lyser solen och man kan tro att det är jättehärligt ute, men endast kring +6 grader ... det varmaste idag var väl +8. Strax innan hagelskuren kom. Det blev raskt bara +4 grader då!

Jag har läst massor dom här dagarna, mera än vanligt förstås när man inte jobbar. Läste ut Sidney Sheldons bok "Vid horisontens rand" idag - den började jag med igår. Nu har jag fortsatt med ytterligare en bra bok. Det handlar om en kvinna, endast 35 år gammal, som får ett tråkigt besked, hon har en obotlig sjukdom ... den verkar jättebra. Jag återkommer med titeln och författaren senare.

Nu skall jag gå och kolla på fotbollssnack på tv - det är väl uttagningen av laget till EM. Tror jag ...

Vi hörs väl senare idag eller i morgon mina goa bloggarvänner - kram.

Tack för ordet!

Av Babbelmoster - 12 maj 2008 18:25

Det bidde inget jobb för mig idag! Ryggen var ond - så jag valde att stanna hemma - vilket min man tyckte var bra. Jag sa i morse när vi klev upp, att jag tror jag skall stanna hemma idag ändå. Maken svarade: ja vet du ... det tänkte jag också igår - att kan du verkligen gå och jobba när du inte kan sitta och har sån värk.

Var vaken från klockan 2 i natt och ett bra tag ... återigen vaken från 4 tills halv 5 när jag skulle upp.

Var ut på en halvtimmes promenad kring 10 idag ... hade klätt mig ordentligt - för det stormade verkligen ... och gör så ännu. Kallt är det också - bara kring +6 grader och knappt det. Har varit som mest +11 mitt på dagen. Solen har lyst - men blåsten gör ju att den inte känns varm och skön ...

Suttit uppallad bland kuddar i sköna fåtöljen och läst massor idag. Läste ut en bok och började med en ny - Sidney Sheldon ... gillar den författaren.

Har också legat och sovit mellan 12.30 - 15.00 Välbehövligt att sträcka ut sin onda rygg.

Nu skall jag kolla på hockey snart ... Ryssland mot Schweiz.

Så det var inget speciellt alls som hänt idag för mig. Tar det sakta men säkert mot ett tillfrisknande.

I morgon skall jag dels på Step-In klockan 7 till sjukgymnasten och så på mitt jobb klockan 10. Vi har en sjukgymnast som kommer dit varje tisdag.

Känns ändå bättre tycker jag just nu - inte lika mycket värk som igår ... värken var olidligt ibland igår. Visste inte hur jag skulle sitta ibland.

Skall inte jobba i morgon heller ... skall tro mig och vila - tids nog är jag fit for fight - hoppas jag!!!

Av Babbelmoster - 11 maj 2008 18:38

Egentligen så vet jag inte om jag är helt redo att jobba efter mitt ryggskott, som visserligen är bättre - men inte bra! Har jävligt värk ... det är precis som att jag måste vila ibland - sträcka ut ryggen min, inte sitta för länge - det går ju inte! Har jäkligt dåligt i höfterna också - men det blir väl så kan jag tänka mig ... man har ont i ryggen och så går man konstigt p g a detta och så får man dåligt i höfterna. Mera dåligt än vad jag har sen förr alltså.

Nä nu får jag sluta gnälla om ryggen min - jag antar ni är superless på den - ni har inte fått höra nåt annat än "ont, ryggen, värk" sen förra onsdagen från mig. Ursäkta mig hörrni!

Men i morgon skall jag i alla fall på jobbet - försöka åtminstone. Det kanske går riktigt bra - annars far jag ju hem! Skall försöka stå och jobba och gå ut en kort promis under lunchen - som jag intar på jobbet!

Jag antar mina jobbarkompisar saknat mig - det brukar dom alltid göra när jag inte är där, dom ringer ju och hör alltid hur det är med mig!! För det mesta direkt när jag är sjuk ... dom är så van att ha sin "glädjespridare" och "fräckpratare" och "gumma" och "inventarie" och "rivjärn" och "gamla" och "mamma" och "fixaren" och "nyckelpigan" - där på jobbet hos sig!! Ja ni ser - kärt barn har många namn!!! Kallas ju också för "babs" genom mitt förnamn förstås - räkna ut det om ni kan!!

Det tar väl en hel dag att prata med alla som vill höra hur det är med mig!!! Tur man är social och trevlig *ler*. Och inbjuder folk till ett "snack" ...

Av Babbelmoster - 11 maj 2008 11:53



Att smaken är som baken delad - ja det visste man ju - titta bara på den här bilden! Alltså - jag kan bara inte tycka att det är snyggt - det är så gräsligt fult och hemskt ... men jag behöver ju inte själv göra detta mot mig själv ... huvudsaken är ju att den här människan själv gillar det! Tror nog att jag skulle bli rädd om jag mötte den här människan i mörkret och även på ljusan dag ... man skulle ju tro att det vore någon Alien eller något monster från något som man sett på tv!!!!!!!!!!

Vad tycker du om det här???

Av Babbelmoster - 11 maj 2008 10:35

Tänk vad lite jag har varit vid bloggen dom senaste dagarna! Men inte har jag orkat sitta här för ryggen, men det är nästan så jag får dåligt samvete - att jag inte har hunnit läsa och kommentera allt det ni skriver. Men läser igenom allt - det kommer jag att göra vart eftersom. Men kanske inte kommentera allt ... hinner ju inte!


Var uppe till halv ett i natt och kollade på hockey - Sverige mot Ryssland - började ju så bra för vårat kära landslag - men nog lyckades dom med konststycket att förlora - endast 5 sekunder kvar!!! Shit också ...


Här är det regn och bara +5 grader! Annat mot vad ni har - ni som bor i mellersta och södra landsändan eller hur! Här är det verkligen ingen sommar ännu.

image165
Ryggrapporten är väl ungefär som igår. Har nyss tagit en värktablett ... och så kör jag med maken ordentligt - gör det och gör det ... ta på mig strumporna ... knyt skorna ... stackars han! Men han gör det utan knot och jag sa till honom för ett tag sedan - tur att jag har dig!! Han stod och skalade potatis då - till baconfrestelsen jag skulle göra -det är som Janssons ... bara med den skillnaden att det är bacon istället för ansjovis - jag sätter också mycket röd paprika i. Supergott och enkelt!

Har även gräddat en ugnspannkaka med bacon. Jo jag vet - jag gör för mycket ... borde ta det jäkligt lugnt - men jag får hjälp och jag gör det försiktigt ... måste röra på mig - blir så jäkla less att bara ligga - för att sitta går nästan inte - bara väldigt korta stunder! Så det är lika bra att hålla igång lite. 

Av Babbelmoster - 10 maj 2008 17:20

Idag har jag inte varit mycket till bloggare, har haft jäkligt svårt att sitta ... har en jäkla värk i ryggen! Tog en promis i morse på bara cirkus 20 minuter, tillräckligt faktiskt! Värken är ordentligt ond måste jag säga.

Mannen och jag for till Coop och förbi Dollarstore ... maten var på upphällningen och så lite annat smått och gott från Dollar. Som vanligt ... höll inte på att orka ta mig runt i affären. Det hade blivit för mycket helt enkelt för mig. Hem fort som bara den ... svårt att ta mig in och ut ur bilen ... har inte varit i någon bil sedan onsdag.

Mannen har krattat det resterande av våran tomt idag. Det ser bra ut - bara jag också hade rensat i alla landen och fyllt på ny jord! Det kliar i fingrarna att få göra detta ... sa igår: kanske på söndag att jag kan rensa några land och maken sa ifrån på skarpen - absolut INTE! Möjligtvis nästa söndag ... men inte i morgon! Bäst att lyda honom då ... vill ju inte ha detta nåt längre tag.

Det känns nästan gruvensamt att börja jobba och sitta vid datorn när man har så här jäkligt svårt att faktiskt sitta. Tur att jag har höj- och sänkbart bord - får väl stå mesta tiden på jobbet.

Av Babbelmoster - 9 maj 2008 09:19

God morgon på er. Jag har faktiskt varit ut på en halvtimmes promenad på morgon! Det var väldigt skönt, om än lite jobbigt - det känns oerhört svagt i ryggen och det hugger till ibland, man får kolla vart man sätter sina fötter! Men jag tror att det är viktigt att ta en promis flera gånger per dag och stärka upp ryggen. Jag har ju legat så jädrans mycket nu dom här sista dagarna och att sitta är jäkligt ont ännu! Kan inte sitta långa stunder alls.

Vädret är underbart - kring +14 grader och sol - nästan inga moln och ingen vind.

Min man tänker kratta idag ... jag hade ju tänkt rensa i alla mina land i helgen och fylla på jord - men av det blir det ingenting. Jag klarar inte av att böja mig ännu - det är alldeles för stelt ännu och gör alldeles för ont.

Får ta det lilla lugna än så länge!

Min man sa igår: nu är man herre i sitt eget hus! Du hinner aldrig upp mig om jag säger nåt eller retar dig!! Nu bestämmer man - äntligen *ler*. Men jag tänkte: det varar inte så länge skall du tro kära du!!! Allt detta är ju sagt - som ni förstår - på skämt!!

Nu skall jag ta och gå ut på altanen ... vi hörs senare. Ha en bra dag alla bloggarvänner å läsers.

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards