Alla inlägg den 7 april 2008

Av Babbelmoster - 7 april 2008 17:24

Varför skall vädret i april vara så här? Ena stunden snö, nästa regn, blåst, sol, mulet och dimma och dis.

Är det inte någon där uppe som fattat att jag vill ha SOL nu ... hela Sverige vill ju ha det!! Överallt ... ingen vill ha detta surväder, nederbörden och blåsten som är vareviga dag nu.

Av Babbelmoster - 7 april 2008 17:05

img_45f7db26e55bc.gif

Det heter ju att "kärt barn har många namn" - men är det bara dom kära barnen som har det. Man kan ju kalla människor för många namn … som t ex skitstövel, jävla idiot, dumfan, din djävul … och då har ju även dom människorna många olika namn, men dom verkar ju inte "kära" *ler*.

Förstår ni mitt tankesätt … jag vet - det är inte alltid så lätt att fatta mina snirkliga tankegångar.

Men då man tänker på sitt eget barn och alla "goa smeknam" han har fått av oss - hans föräldrar - så inser man ju att "han är ett mycket kärt barn"!

Av Babbelmoster - 7 april 2008 17:00

Har ni tänkt på detta - om jag tänker på gult - då tänker jag på solen, maskrosorna, tussilagon i vårbacken, påsken. Om jag sen tänker på blått - då tänker jag vatten, himmel. Rosa färg ger mig en tanke på en gris, romantik, sött. Grönt - ja då tänker jag förstås på gräs, träd, växter, skog. Grått - då får jag tankar av disigt väder, dimma. Svart - då blir det mörker, sorg. Rött för tankarna till julen, till en röd liten stuga i skogsbrynet, tomten, rosor.

Tänk vad färger betyder mycket - färgerna sätter fantasin i rörelse, tankarna flödar fritt där uppe, men hur blir det för människor som inte någonsin har sett med sina ögon - dom som alltid varit blinda. Dom har ju ingenting av referera till - dom kan ju inte koppla ihop färger med saker och ting. Det är väldigt svårt att kunna förstå - hur dom tänker och "ser" färger och saker man pratar om. Det är med känseln i sina fingrar dom ser antar jag!

Jag är glad att jag kan se, att kunna se "alltet" som finns, att kunna se färger är så otroligt vackert, det skapar ju ett annat sorts perspektiv än om man bara såg allt i gråa nyanser, som faktiskt en del människor gör! Var tacksam för din syn - den som ger dig så mycket - vackert och gudomligt skönt - att få kunna vila sina ögon på naturen eller ett nyfött barn - vilken gåva här i livet! Tack … nån! Jag ser …

Av Babbelmoster - 7 april 2008 16:56

Undrar just varför jag bara älskar svart - i alla dess former och på nästan vad som helst också! Svarta kläder - ja det har jag massor av, dras alltid till svart när jag är inne i en klädbutik eller skickar efter från någon katalog. Likaså smycken, skor, väskor, prylar, gardiner, kuddar, mattor, dukar ... you name it! Och tänk vad snyggt med svarta tallrikar eller glas - snyggt att duka upp en färggrann måltid på talllriken.

Kan just undra varför jag har denna förkärleken till just svart. Inte kan det då bero på att jag är en tragisk och mörk person, jag menar - jag har ett glatt och leende sätt, alltid snar till skratt och leenden, humoristisk och ingen tragisk person ... men varför det där svarta då finns hos mig, ingen aning faktiskt. Men det kanske kompenseras genom att jag köper mycket svart i mitt liv och vardag, jag behöver inte vara svart till sinnet! Spekulationer - inte någon vetenskaplig undersökning av detta fenomen med svart!! Det enda jag kan konstatera - det är ju att jag älskar svart - till allt i stort sett! Jag minns när jag var yngre och bodde hemma - så tyckte min mormor att det var hemskt att jag alltid gick klädd i svart! Dom äldre tyckte ju att svart var sorgens färg förr åtminstone - jag vet inte om det är så nu, men säkert är det så ännu. Och min man brukar kalla mig för svarta damen och säga - men har du inget annat än svart att ta på dig? Och visst har jag det. Älskar ju rött, blått, gult, vitt och många andra färger. Men som sagt - svart har en dragningskraft på mig - kan inte förklara varför. Jag trivs i svart och känner mig hemma i den färger - det är jag helt enkelt. Kallar mig själv för en svarting!! Alla vet att svart - det är jag det!!

Om man hälsar på hos mig i mitt hus, så skall man också finna att svarta detaljer upptar en stor yta där ... mycket prylar som är svarta, gardiner och dukar, mattor och andra detaljer.

Gillar du svart???

Av Babbelmoster - 7 april 2008 16:34

Idag när jag skulle hem från jobbet - var jag jäkligt stressad!! Tidspress och stress ... puh så jobbigt!

Stämplade ut och stressade iväg och halvvägs upp på parkeringen kände jag nåt på skallen!! Jo jädrans där var ju mina glasögon kvar ännu, dom som jag alltid lämnar på jobbet vid datorn!!! Jag orkade inte vända om - utan stoppade ner dom i handväskan istället!!!

Tala om stressad virrhöna ...

Av Babbelmoster - 7 april 2008 14:54

Det blåste i morse och det blåser fortfarande - jäkligt kallt också! Några plusgrader och mulet ... solen glimtar fram ibland ... men blåsten far genom kläderna så man hackar tänder nästan.

Hade tänkt ta en promenad - men det skiter jag faktiskt i ... det är inget njutbart alls att gå ut när det stormar så här - får bli en annan och bättre dag.

Av Babbelmoster - 7 april 2008 14:44

Flexade ut efter utbildningen jag hade - kring 11-snåret och åkte in till stan. Skulle bland annat in på Kapp-Ahl och hitta mig en röd jacka, likadan som den svarta jag nyss köpte ... fick ju för mig att jag skulle skaffa en röd - älskar ju rött också - inte bara svart. Den var ju precis som jag vill en jacka skall vara - med härlig krage, kapuschong, lagom lång, fickor som är ordentligt tilltagna, bra material och inte för tjock och framför allt inte för dyr! Den kostade ju bara 499 kronor ... billigt och bra alltså. Men inte fanns ju någon röd kvar, ingen svart heller ... men det hade jag ju redan köpt. Däremot fanns en grå och en beige. Provade den beigefärgade - men nä - det var liksom inte min färg - även om det är en praktisk färg - mera användbar än just röd färg. Men det bidde ingenting alltså - jäkligt besviken for jag istället till Dollarstore - för där skulle jag köpa några vita och svarta krukor som jag redan köpt av. Jag har vita ... men behövde några till - dom är ganska höga och fyrkantiga ... och billiga - bara 30 kronor. Skulle ha svarta till sonen ... men inte där heller blev det något köp ... fanns inte en endaste liten kruka kvar. Men det fanns ju annat som jag köpte. En orange scarf till svarta jackan, en svart-vit keramikkruka där det står sugar på - krukan är vit och locket är svart. Sen blev det möbeltassar, tandkräm, lite fika, en massa olika plastburkar i diverse storlekar, hängare och krokar, ett halsband i turkos färg, nya tabletter i svart och vitt till köksbordet, sex stycken svarta stolsdynor, gröna blombollar, Clerasil - så gammal man är så får man ju ungdomsfinnar ibland - speciellt vid menstiden! plastpåsar, tandpetare, en ljuslykta i form av en blomma i genomskinligt glas, gråa glasstenar som jag skall sätta i en stormlykta i glas som jag köpte igår och där jag redan satt ett vit-svart-grått ljus, - ja lite smått och framför allt gott!!  

Av Babbelmoster - 7 april 2008 05:33

God morgon bloggisar. Idag är det verkligen blåsigt ute och grått och nollväder. Jag skulle vilja dra täcket över skallen och fortsätta sova i min sköna säng, men det fick jag ju inte förstås. Upp och hoppa bara ... det är måndag och jobbardags och utbildningsdags idag på förmiddagen.

När klockradion satte igång och spelade 04.40 - då jäklars hoppade jag riktigt till i sängen och flög upp!! Det brukar jag aldrig göra - som regel brukar jag vara vaken långt före klockan.

Nu sitter jag här på jobbet och dricker kaffe och vaknar ... gäsp ... Ha nu en bra måndag alla ... vi lär höras.

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards