Alla inlägg under februari 2008

Av Babbelmoster - 13 februari 2008 15:39

Jag antar att många av oss har något husdjur, mest hundar förstås och även katter.

Men berätta - vilka husdjur har du, hur gamla är dom.

Både jag och min man har haft hundar omkring oss från barnsben och tillsammans skaffade vi oss en schäfer - det var före vi fick barn. Tyvärr så är ju vår son allergisk mot pälsdjur ... så någon hund hos oss blir det nog inte ... saknar faktiskt att inte ha en hund.

Av Babbelmoster - 13 februari 2008 09:28

Enkel guide till ikeiska

Alla sofforna har svenska ortnamn.Soffor – svenska ortnamn.

Bord – finska ortnamn.

Garderober – norska ortnamn.

Hurtsar – rustika mansnamn.

Stolar – urbana mansnamn.

Fläktkåpor, bänkskivor, mikrovågsugnar med mera – adjektiv.

Saker för de yngre – djurnamn.

Av Babbelmoster - 13 februari 2008 06:55

Så irriterande det har varit här på morgonen! For på jobbet redan 05.20 och loggade in ... vissa program funkade inte och jag såg i min Outlook att dataavdelningen skickat ut ett mail om att vi måste starta om våra datorer! Och att uppdateringen skulle ta cirkus 20-30 minuter. Så detta gjorde jag ... flera gånger ... vart utloggad ibland och så var det bara att göra om det! JAG HÖLL PÅ ATT BLI TOKIG kan jag tala om ... men nu funkar det som det skall vad jag kan se än så länge.

Annars då - sovit supergott i natt. Skönt - efter förra nattens få sovtimmar!

Ute är det flera plusgrader och det stormar!!!! Ordentligt också - jag förstår varför jag har haft så jäkla ont i nacken nu i veckan!! Storm är inte bra för min kropp!!

Nu har jag inte mera bloggtid till övers ... ville bara säga god morgon till alla och önska er en bra dag. Vi lär höras senare!

Av Babbelmoster - 12 februari 2008 18:36

Alla har vi gråtit i vårat liv - någon gång - för någonting. Det kan vara både av glädje och sorg som tårarna fälls. Om det är glädjetårar så gör det ju ingenting ... det är ju lycka och glädje som dessa tårar kommer ifrån.

Men är det sorgetårar så är det mycket jobbigare att fälla dessa tårar. För då är man ledsen, det har hänt något som gjort en ledsen, man har kanske förlorat någon nära kär vän, släkting, familjemedlem, husdjur. Något annat kan ha inträffat i ens liv som gjort att man behöver gråta av sorg eller bara för att man är såå ledsen. Man kan ju också gråta av smärta ... smärtan kan sitta både i hjärtat och någonstans i kroppen annars också.

Sorgen och glädjen hör till livet - även om man alltid bara skulle vilja ha glädje i sitt liv - så fungerar det ju inte så, tyvärr! Alla drabbas vi någon gång av sorg, smärta och bedrövelse. Men säkert också att dom flesta - dock inte alla - kan känna en enorm lycka och glädje och kärlek också i sitt liv.

Sorgen och glädjen går liksom hand i hand genom ens liv! Sorgen förbyts lika snabbt i glädje, liksom glädjen förbyts i sorg - lika fort åt bägge hållen ibland.

Som förälder önskar man att ens barn alltid skall få vara glada och lyckliga - att ingen sorg skall drabba dom ... men det gör den ändå någon gång! Tyvärr ... det kan vara hjärtesorg och annan sorg.

Sorgen är svart och gör ont, medans glädjen är ljus och gör människorna lyckliga.

Men många tårar har jag under mitt liv fällt - p g a olika anledningar, och ibland kan man tänka att "om tårar vore guld" skulle jag ha någon guldtacka liggandes här hemma! Så är det nog för oss alla - om vi samlade ihop våra tårar och omvandlade dom till just guld - så skulle det nog bli en hel del.

Men det heter ju också - efter tårar kommer glädjen - efter sorgen kommer solsken! Och det är väl tur det eller hur?

Vi människor har en förunderlig gåva att hela och "komma igen" ... nästan oavsett vad vi drabbas av! Ingen regel utan undantag förstås ... inte alla orkar "komma igen" ...

Men jag tror också på detta att - har man sorg - så måste man visa det ... man måste kunna gråta, skrika, vara ledsen ... sorgen skall ut och det lättar sen, sorgen skall ut på något sätt ... låt detta sättet vara lättnadens tårar ... lättar trycket i ett sargat hjärta!

Tyvärr så kan inte alla gråta, sorgen känns bara inombords - den finns där - men den syns inte utåt ... jag tror faktiskt det är jobbigare att bära på en sådan sorg som ter sig på detta sättet - tårar har en förunderlig förmåga att "lätta" ...

Tårar är naturligt, oavsett om det är barn, vuxna, män eller kvinnor. Alla kan bli ledsna någon gång och behöva gråta ut.

"jag skulle äga miljoner om tårar var guld" ... som Agneta Fältskog sjöng en gång för länge sedan.

Av Babbelmoster - 12 februari 2008 16:51

Ett bra sätt att slippa telefonförsäljare som ringer i tid och otid ... det är att koppla in NIX i sin telefon - GRATIS. Enkelt och mycket bra ... jag kan verkligen rekommendera NIX. Har haft det själv i flera år nu och märkte en stor skillnad direkt när jag kopplat in detta - att det slutade ringa försäljare direkt - bara såååå skönt. Jag höll verkligen på att bli tokig på dessa försäljare! Jag vet - dom gör sitt jobb! Men dom stör och dom kan aldrig ta ett nej tack - det är ju detta som gör att man blir arg och irriterad på dom.  Jag måste ju ha rätt att kunna säga direkt ett nej och dom får lov att acceptera detta och vara lika trevlig ändå och tacka för samtalet! Eller vad säger ni ... men det är klart - dom får väl lära sig att vara påstridiga och till varje pris sälja sin vara! Affärsidé är det väl antar jag ...

Men som sagt - koppla in NIX och bli befriad!!!

Av Babbelmoster - 12 februari 2008 16:14

Har gått klart kursen för denna gången, väldigt intressant - om än svårt förstås. Det var om processutbildning det handlade om - att veta hur massan blir till papper ... nu är det ju kvar två omgångar till som jag skall gå ... och då får vi verkligen se den slutgiltiga produkten - papper.

Har haft ont i skallen sen i förmiddags ... beroende på att jag sovit för lite i natt förstås. Och så denna jäkla nacke och rygg! Har så jädrans ont fortfarande i nacken ... alldeles stel ännu ... min man fick smörja in linement innan han stack iväg på jobbet sitt. Och fy fasen - ursäkta mig - vad han tog mycket!!!! Efter ett tag började det att bränna som elden på ryggen och mellan skulderbladen och nacken! Gick och kollade i spegeln - alldeles knallröd var jag där!!!! Det sved och brände - så till slut var jag tvungen att blöta en handduk i iskallt vatten och lägga över axlarna!!! Då först dämpades elden!! Lagom är bäst alltså - även av linement!

Har sett skidskytte - mixstafetten. Synd att inte Sverige lyckades knipa en medaljplats - det var ju så nära till slut!! Men dom skjuter ju bort sig jämt ... verkligen synd. Bätte tur nästa gång hoppas jag.

Av Babbelmoster - 12 februari 2008 05:33

Tisdag morgon,

trött - sovit skitdåligt!

La mig kring 22.30, vaknade 01.20 ...

var vaken 02.30 ännu!

Slumrade in ett tag

och vaknade 03.59

Somnade om till 04.40

Trött, värk i kroppen!

Började stelna mellan mina skulderblad

igår på morgonen ...

får så här dåligt ibland i nacken,

alldeles stel - kan inte vrida mig,

knappt lyfta upp armarna.

Det gör ont - det gör ont!

Totalt stel i nacken och far nerför axlarna.

Kan knappt heller böja huvudet fram!

Det känns precis som om det är ett stopp där bak!!!

Slutklagat nu.

Ute är det bara -3 grader.

Och jag har kurs hela förmiddagen,

processutbildning ...

skall gå tre sådana utbildning -

det gäller olika områden inom våran industri.

Intressant faktiskt!!

Nu hälsar jag er god morgon,

skall hämta mig en kopp kaffe så jag vaknar till liv.

Av Babbelmoster - 11 februari 2008 16:48

Nu har jag varit nyttig med mig själv - varit ut på en långpromis direkt efter jobbet! Härligt ... strålande vacker sol också ... det är så skönt när solen skiner och det är ljust när man tar sin promis. Fick använda solbrillorna för första gången i år!! En varm dusch när jag kom hem blev det direkt - lika så bra att hoppa in i det blöta när man kommit hem ... är ju lika blöt efter promisen - hade klätt mig alldeles för mycket. Jag går ganska så fort också ... så jag hinner verkligen bli varm i kläderna om man så säger!!!

Sen blev det lite krubb och sen lite plock. Ni vet - reklam och tidningar som skall gås igenom och kastas bort!

En kopp kaffe förstås!

Och så blev det lite datorkoll ... har varit in på Netlog - där jag också har en blogg. Även om jag inte har varit in där sedan tidigt i höstas! Men man hinner ju faktiskt inte med att vara överallt ... jag måste hejda mig som Robert Broberg sjöng en gång!!!

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards