Alla inlägg under mars 2008

Av Babbelmoster - 21 mars 2008 14:06

Här är jag ... inte har jag skrivit nåt heller tidigare idag. Konstigt eller hur ... men jag har haft fullt upp, med både det ena och det andra. Påskmaten är fixad och klar, har gjort skinkan, gräddat Janssons frestelse och laxlåda med rökt lax. Jag har kokat äggen. Flera maskiner är tvättade och tumlade ...

Och vet ni vad jag mera har gjort ... på en långfredag också. Jo jag har vårstädat både lilla toan, badrummet och sovrummet. Duschat blommorna därifrån och tvättat gardiner och fönster. Torkat golvlister och dörrar och varenda pryl i dessa rum!! Är jag tokig eller bara lite galen kanske???? Gubben min tyckte nog nästan det - varför skall du börja med allt på en gång sa han, nu blir du alldeles färdig i ryggen. Men sån är jag - känner jag mig inspirerad att göra nåt - då bryr jag mig inte om att det är långfredag. Och det spelar väl ingen roll vad jag gör, vi skall ju ändå bara vara hemma idag. Inget främmande utan bara familjen. Och nu är det ju gjort också ... skall kanske ta nåt annat rum sen i helgen.

Ute är det just nu stora flingor, nyss var det sol och vackert, i morse kanonväder, mulnade igen och började flinga på förmiddagen. Hade -12 klockan 6 i morse. Jag vaknade som vanligt redan 5 ... men låg till 6- tiden. Gubben steg upp samtidigt också. Vi är hopplösa eller hur. Men jag kan inte sova längre.

Antar att alla håller på med påskmaten just nu ... eller vad gör ni? 

Av Babbelmoster - 20 mars 2008 07:56

Jag vill på detta sättet förmedla en hälsning till ALLA mina kära bloggarvänner, ingen nämnd och ingen glömd heller!!

Önskar er alla en riktigt

GLAD PÅSK

Må så gott nu alla i helgen, njut och ta hand om er och era nära och kära. Ät gott - men glöm inte bort att promenera!!!

Vi lär ju ändå höras här inne kan jag tro - men kanske lite mindre ... alla har väl inte tid ...

Av Babbelmoster - 20 mars 2008 06:56

Idag är det skärtorsdag och påskhelgens intåg har börjat. Vad skall ni göra i påsk ... förrutom att äta mycket ägg, lamm, lax, janssons, sill? Själv har vi inget speciellt planerat, bara må skönt. Förhoppningsvis kunna vara ute om vädret så tillåter. Fast det heter ju att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder! Men visst hoppas man på sol och skönt väder. Idag är det verkligen vackert ute, visserligen väldans kallt, -12 grader - men solen lyser - även om den inte värmer ... det är frostigt på träd och buskar.

Idag skall vi och handla påskmaten. Dessutom skall vi köpa några presenter till sonen, han fyller år den 30 mars. Och så skall påskmaten förberedas och i kväll är det hockey. Det blir bara hockey man glor på var eviga dag. Missade ju Rent Hus igår, kollade bara i hockeypausen lite - måste se reprisen. Och jag missade ju även Roomservice ... så det blir till att se reprisen där med.

Jag är ju ledig idag, som vi alltid är på mitt jobb när det är skärtorsdagen. Det är bara dom som jobbar skift som måste jobba. Min man har tagit ut en semesterdag ... Fast även om jag är ledig, så vaknade jag före halv 5 ... steg upp strax efter 5 - både jag och mannen. Visst är det ändå märkligt att det inte går att sova längre när man är ledig???

Antar att många åker iväg till fjällen idag, till stugor och firar påsken med både skidturer och skoterturer. Det gjorde vi alltid förr, upp till fjälls bar det alltid av, vi och en av mina systrar. Vi körde skoter och mådde skönt. Vi var alltid uppe i Vouggatjålme ... inte långt från norska gränsen. Väldigt vackert och fint - med fina stugor och massor med folk och skotrar överallt. Dessutom har mitt företag stugor som vi kan hyra i Jäckvikk - ovanför Arjeplog ligger det. Men numera har vi inte kvar våran skoter - så det blir till att fira påsken hemma och det går också bra.

Av Babbelmoster - 19 mars 2008 13:25

Blogg sannasthlm : Vem bestämmer ?, Mitt på dagen

Jag bjuder er alla på en kopp kaffe med dopp - inget märkvärdigt alls - bara en sockerkaksskiva och skorpa ... men det är väl tanken bakom som räknas eller hur?

Av Babbelmoster - 19 mars 2008 12:26

Oj så skönt - påskledigheten är här för mig!! Hade ju utbildning för ett skiftlag i förmiddags och sen blev det lunch ... matstället ligger alldeles mitt emot mig nästan. Så det var gångavstånd hem ... jag åt mos och köttfärslimpa. Gott ... håller på att göra lite kaffe ... måste ju få i mig påtåren!

Ute är det ett sånt strålande vackert väder så det är inte klokt! -2 grader och en strålande sol, lyser på denna enormt vita nya pudersnön som kommit dom senaste dagarna, det är sååå ljust ute - man behöver solbrillor. Himlen alldeles blå och marken alldeles kritvit - ni kan tänka er vilka kontraster det blir. Det är takdropp från hustaken ... härligt - man längtar ut på altanen och tror på en vår och sommar även i år.

Gubben min - han slutar inte förrän 15.30 - så jag har ju många timmar kvar att svamla bort med annat - innan middagen skall göras.

Borde faktiskt gå ut och promenixa en sväng ... kanske gör det också - hade faktiskt tänkt rumstera om lite i förrådet - det behövs verkligen. Det ser ut som om bomben har slagit ner där ...

Nu är kaffet klart ... så vi hörs på nåt tag!

Av Babbelmoster - 18 mars 2008 17:50

Jag började att samla på porslin redan under mitten/slutet av 70-talet. Från Regnbågen, Fyrklövern och så ett ställe till - minns inte vad det hette. Det är olika kaffe- och matserviser. Kompletta ... Sen har jag även samlat på diverse samlartallrikar (vägg-) ... det är på Elvis och Marilyn Monroe och på änglar och barnmotiv.

Här är ett axplock på några serviser som jag har - kalla det gärna mani och vansinne - för det är det ... massor med pengar på porslin och serviser som aldrig används!


Gammaldags Jul

Ingrid Marie

Marianne Royal Blue (men jag har den exklusiva utgåvan ... Milleniumservisen - som endast är gjord i 489 exemplar och jag har nr 129 av den! Tror jag det var ... men vem bryr sig!! Det är prins Sigvard Bernadotte som har designat denna servisen. Jag har även kristallglasen och silverbesticken till den!!! Och linneduk och servetter. Besticken ligger så fint i schatull på sammetsbädd! Då till Milleniumskiftet kostade den över 30 000:- ... bara ett tag efter hade den stigit till 50 000:-!!!

Julia

Detta är bara några serviser som jag har köpt under årens lopp!!

Av Babbelmoster - 18 mars 2008 11:04

Antar att dom flesta kör bil eller samåker med någon. Buss kanske och tåg, tunnelbana ...

Men jag som bor på en liten ort ... har inte tillgång till tunnelbana eller tåg. Buss finns ju ... men eftersom jag har så nära till mitt jobb ... så blir det att använda bil och även "apostlahästarna" - alltså benen! Det tar cirkus 10 minuter att gå till jobbet. Men man är ju lat allt som oftast och tar bilen ... och går en promenad sedan på kvällen - istället för att gå till och från jobbet - alltid. Gör även detta ibland och när jag skall hem, brukar jag utvidga min promis så den blir längre ... går inte direkt hem alltså. Det är skönt att ha gjort bort sin promenadrunda när man slutar för dagen. Att ha nära till sitt jobb är inte alla förunnat och detta känns verkligen som lyx ... både min man och jag har cirkus 10 minuters gångväg till våra respektive arbeten! Lyx i vardagen verkligen.

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards