Alla inlägg under september 2007

Av Babbelmoster - 17 september 2007 11:04

... kom att tänka på en sak ... sitter här på jobbet och har lunch.

Visst är väl LIVET helt underbart och värdefullt och mycket dyrbart - även om det regnar och är höst och mörkret har kommit till oss och vi vet att det skall vara mörkt ett halvt år!

Men visst kan vi njuta ändå - av LIVET - att LEVA - att FINNAS TILL OCH BARA VARA!

Hösten och vintern innebär också att lugnet lägrar sig lite över landet ... vi har mindre måsten och mindre stress ... trädgården får ligga i dvala och behöver inte lika mycket skötsel som under sommarhalvåret.

Vi kan ta långpromenader och bara njuta av hösten, även om regnet strilar ner från en blyertsgrå himmel! Men även om vädret är kass, så LEVER vi ju eller hur!

Det är just detta som jag menar att det är väl underbart! Även om regn och ruskväder har lagt sig över vårat Sverige som en filt, så LEVER vi och kan uppleva allt som hör LIVET till!

Så vi borde nog inte klaga så mycket ... utan vara tacksam för att vi återigen har fått uppleva en ny dag!

Av Babbelmoster - 17 september 2007 10:44

Att sjunga i regnet - jovisst kan man väl göra det! Nu är jag så dåligt på just att sjunga ... så det får nog vara ...

Annars kan man ju gå där sur under sitt paraply (om inte annat så lär man ju bli sur om fötterna i detta blöta och våta som är på backen *ler*) ... det lättar nog upp lite om man sjunger - det dåliga och pissiga vädret - känns kanske lite bättre - kanske borde prova på att sjunga under mitt paraply!

I´m singing in the rain ...

Det är ändå ingen ute nu som kan höra mitt skränande - hoppas jag! Alla sitter väl inne i stugvärmen ...

Av Babbelmoster - 17 september 2007 09:05

Brukar ni köpa jultidningar? Ni vet ... ungar som går runt i villa- och bostadsområden och säljer jultidningar - för att kunna få några hett eftertraktade prylar till sig själv - det är väl beroende på hur stor summa dom säljer för, vilken pryl dom kan få. Man får kryssa för vilken bok eller tidning man vill beställa och så kommer leveransen om några månader.

Jag brukar köpa av en tjej här på jobbet. Hennes son säljer ... nu kom hon precis med jultidningskatalogen ... så nu är det bara att sätta igång och kryssa för och beställa för glatta livet *ler*.

Av Babbelmoster - 17 september 2007 07:52

Det är verkligen skitpissigt väder här idag! Regn, rusk, blåst och mörkt ute. Riktigt trevligt och bra väder för att hålla sig inne eller hur! Det är verkligen höst idag ...

Helgen gick fort - som vanligt. Ändå hade jag ledigt från lunchen torsdag ... Har varit väldigt "duktig" i helgen måste jag få berömma mig själv ... Började med höststädningen i onsdag och har hållit på hela helgen. Har bara kvar hallen och vardagsrummet och förstås förrådsrummet ... Skall ta förrådsrummet idag (kanske!). Om lusten finns när jag slutar mitt jobb (tjuvbloggar lite nu på jobbet - tala inte om det för någon). Det känns superskönt att veta att fönstren är rena och fräscha - så länge det nu varar med blåsten som är och regnet ... men insidan är ju ren! Blommorna (konstgjorda!) är duschade och alla prylar är diskade och fräscha. Golven är skurade och listerna likaså. Innerdörrar och garderobsdörrar och hela köksinredningen är skurade också! Puh ... har jag hunnit med såååå himla mycket! Elementen är också torkade ... Filtar och kuddar är vädrade.

Nu skall här drickas en kopp kaffe ... igen! 

Av Babbelmoster - 16 september 2007 14:56

Eftersom jag skall ha spagetti och köttfärssås till middag idag ... så kom jag osökt att fundera på denna intressanta fråga!

Kan ni göra en liten portion spagetti när ni kokar ... eller blir det ALLTID över massor i pannan? Det är stört omöjligt för mig att koka precis så det räcker till middagen ... det blir ALLTID över ... MYCKET också. Vilket ju i och för sig är bra, maken skall ju ha matlådor och även sonen får sin beskärda del av resterna!

Men visst är det konstigt att man inte kan göra "lagomt mycket" ... min syster frågade mig just den här frågan en gång ... hon gör också alldeles för STOR portion av spagettin *ler*.

Av Babbelmoster - 16 september 2007 08:32

Måste bara skriva ett inlägg och visa att jag lever! Igår hade jag faktiskt inte alls bloggtid! Ursäkta mig alla goa bloggare ... men så är det ju ibland!

Jag städade köket igår morse ... ni vet ... höststädningen håller jag på med! Sen iväg och handlade, upp till sonen fram och åter - han var ju inte hemma! Plockade in lite trädgårdsgrejor och diskade upp dom ... tog in ett av parasollerna vi har på altanen ... det regnade ju och blåste ... så jag tänkte att nu åker den in. Vi har ändå kvar en parasoll på altanen om det behövs!! Jovisst ja - städade ju klart tvättstugan som jag påbörjade i fredagskväll ...

Sen igår eftermiddag, fick jag för mig att jag skulle plocka ihop lite i garaget ... och dammsuga - det blev som mannen sa när han såg vad jag hade gjort - det blev som ett dansgolv här och ta nu och lugna ner dig!!! Och det gjorde jag - men då blev jag ju sååååå trött och satt bara och gäspade hela kvällen - var dööötrött alltså!

Nu på morgonen - vaknade 6 - har jag satt igång tvättmaskinen - plockat ihop kläder där jag har min "strykhög" - rensat bort en del därifrån som är rena sommarkläder och som inte skall användas nu. Även rensat bort kläder som jag aldrig använder ... dom skall skänkas till klädinsamling.

Ja det var väl lite av lördags- och söndagsbestyren hos mig ... annars då - hur har ni det då?

Av Babbelmoster - 15 september 2007 08:01

Usch vilket tråkigt väder det är idag! Bara höstrusk med regn och blåst ... visserligen + 10 grader, men ändå ... det går ju inte att vara ute och göra nåt i trädgården eller sitta på altanen och mysa. Det är bara att sitta inne i stugvärmen, tända en massa ljus och se tv och förstås blogga.

Som vanligt vaknade jag tidigt, närmare bestämt kl 5! Inte klokt ... men lyckades, gudskelov ... med konststycket att somna om ett tag ... så nu har jag hunnit med att slutföra städningen i tvättstugan - som jag påbörjade igår kväll. Rengjorde även golvavloppet i tvättstugan ... välbehövligt måste jag säga!

Tur man har datorn och böcker att syssla med idag ... och förstås min städning - men jag skall nog ta det lite lugnare idag "tror jag". Kände av ryggen nåt hemskt igår kväll och i natt ... så lite mindre fläng kanske vore berättigat idag. Min man säger att jag är som en yrvind ... ligger nog något i det påståendet!

Av Babbelmoster - 14 september 2007 19:03

sexysparklewitch_hello_1162384443.gif

Ropa inte hej fastän solen har gått ned, för svärmor kan komma med aftontåget.

Detta är ett ordspråk som jag hittat nånstans - men hur är det här egentligen med svärmorsfrågan - är hon verkligen en ragata och så djävlig och arg och bestämmande som man hört från olika håll? Vad tycker ni - hur är eran egen svärmor? Min svärmor är tyvärr död, jag säger tyvärr - för jag hade en helt underbar svärmor - go och snäll och hjälpsam och mycket kärleksfull - jag saknar henne väldigt mycket!!

Jag kanske hade tur … och det tackar jag någon för! Men många tycker nog att svärmodern är en riktig Häxa

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2007 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards