Alla inlägg den 21 januari 2008

Av Babbelmoster - 21 januari 2008 14:32

Hur är det här egentligen med den medmänskliga hjälpen? Om du ser någon som råkat illa ut, på något sätt - stannar du till och hjälper eller går/åker du förbi och tänker - det får någon annan göra - någon annan stannar säkert och hjälper. Och om du ser ett bråk - går du mellan då?

Jag tror att vi lite till mans - så även jag - är lite rädda och blanda sig i ... man kan ju själv bli indragen i nåt man inte vill och bli drabbad och man vill inte det!

Men samtidigt - inombords - så känner man att det är fel att inte bry sig och gå mellan - det strider mot förnuftet man har.

Själv har jag gått mellan en gång ... det var några A-lagare i min hemstad som stod på gågatan utanför systemet och en av dom slog sin hund - sin schäfer! Då gick jag mellan och sa vad jag tyckte och tänkte - det var mitt på en lördag ... med massor med folk i farten! Men inte f-n kan jag se på när ett djur misshandlas!!!!!! Jag kände mig stolt efteråt och mycket nöjd med min ringa insats - inte ringa för hundstackaren ... han fick ju hjälp - just då åtminstone! Vad som hände sedan när jag gått - det vet jag ju inte! 

Men sägas kan - att det var ingen annan än jag själv som gick emellan!

Hur resonerar ni andra???

Av Babbelmoster - 21 januari 2008 05:41

Måndag morgon och jag är trött, hade supersvårt att somna - precis som jag trodde! Mannen vid min sida hade också svårt att få den där sömnen i kroppen!

Ute är det -2 grader och lite nederbörd - underkylt regn kan jag tänka mig! Det var så igår kväll när jag var ut med soporna också! Underkylt regn ... usch bilen är som en isbit ... med all snö först som kommit och sen regn som fryser snön till is. Det går ju inte att sopa bort precis all snö från bilen, även om man gör sitt bästa.

Nåja idag är det måndag - ny dag och ny vecka - flera dagar till helgen ... men det går fort! Veckorna bara rusar iväg - liksom åren. Man blir bara äldre - men blir man visare i samma takt undrar jag?

Nu skall jag inte bli sentimental och djup här så här tidigt! Vem orkar med det den här tiden? Och utan kaffe också --- visst ja - kaffekoppen är inte fylld ännu!

Ha nu en riktigt bra måndag och sköt om er tills vi hörs igen - kram. 

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards