Alla inlägg under oktober 2007

Av Babbelmoster - 8 oktober 2007 05:36

Jag är så trött på morgon. Har sovit jättedåligt ... vaknat flera gånger, tog tid innan jag lyckades somna igår kväll också.

Men nu sitter jag ändå här på jobbet ... skall hämta mig en kopp kaffe så jag vaknar!

Graderna är +6 och mycket svart ute är det också. Det är så mörkt när man kör till sitt jobb på morgonen ... svart asfalt och svart annars i omgivningarna!! Tänk - nog är det ändå härligt på sommaren, ljust och soligt!!! Men nu är det som det är ... gilla läget i ett halvår bara.

Hoppas natten har varit bättre för er än för mig - ha en riktigt bra måndag - vi hörs.

Av Babbelmoster - 7 oktober 2007 11:30

Här sitter man då ... vid sin dator och blogg. Först nu skriver jag mitt inlägg ... ovanligt sent. Men det har varit en hel del annat som jag gjort istället för att blogga.

Vaknade som vanligt efter halv 5 ... klev upp kring 6. Både mannen och jag. Grått ute och +7 grader och blåsigt. Kring 8-snåret gick jag ut på en långpromenad ... tog min stegmätare för första gången på mig ... men vad hade hänt när jag kom hem, jo jag hade tydligen kommit åt den och slagit av den ... typiskt mig! Det var skönt ute, fast det blåste och ingen sol värmde. Samhället var lugnt och stilla ... jag mötte bara en tjej som jag känner ... hon var ute på morronpromenad med sin hund - så vi stod och surrade ett tag innan vi fortsatte åt var sitt håll. Gångvägen var full av gula löv ...

Sen när jag kom hem blev det till att steka kotletter och koka potatis. Sen gick jag ut och fixade till i en plantering, det var rosenhallon som behövde bindas upp ...

Sen i eftermiddag skall jag steka lax som vi skall äta.

Ja och sen har jag ju läst mellan varven, håller på en sån jädrans bra bok - över 500 sidor, började i förrgår kväll ... har väl läst kring 200 sidor nu. Min man trodde det skulle dröja fram till jul innan den var utläst ... han kunde inte fatta hur man ville läsa en sån TJOCK bok!!!!

Ute har det börjat att regna nu. Skall ta och göra mig klar nu ... skall fara på Coop och Åhlens ...

Av Babbelmoster - 6 oktober 2007 13:03

Är du en "sån där" som snarkar och driver din partner till vanvett!!! Varje natt ... år efter år!

Min man har snarkat sen vi träffats, då och då ... men om han har haft alkohol i kroppen - då jäklars låter det som timmerstockar som dras upp och ner! Och om han är väldigt trött.

Nu på senare år har även jag börjat snarka. Jag har haft problem med nästäppa ett par år ... om det har med det att göra - ja det vet jag ju inte. Och så har man ju lagt på sig kilon ... det bidrar också säger dom som begriper sig på snarkning. Förr var man ju som en planka!!! Nu är man en planka med "utbuktningar" lite här och lite där *ler*.

Nåja, tillbaka till snarkproblemen ... visst är det irriterande att höra någon snarka hela natten? Man kan ju bli TOKIG för mindre! Och när det då inte hjälper att sparka till eller stöta till den andra, vad gör man då till slut ... jo man går till ett annat rum och lägger sig, tur det finns en soffa ... nu har ju vi även ett gästrum ute i förrådet ... bra att ha faktiskt - men dit har inte jag ännu behövt gå ... även om soffan i vardagsrummet, har varit min nattbädd då och då ... några timmar!

Har ni andra problem med en snarkande partner och snarkar ni själva?

Av Babbelmoster - 6 oktober 2007 12:53

Har varit förbi mina svärföräldrars grav och satt dit mossan som jag plockade igår och lite granris. Hade fyra ljung sedan tidigare där. Det är så vackert på dom flesta gravarna, alla pyntar och det är ljus tända. Typiska gravdekorationer på hösten är ju ljung, mossa och granris eller enris. Små granar har en del också satt dit, stenar och lyktor. Jag tycker alltid att det känns så harmoniskt i mitt hjärta när vi varit dit och gjort fint!! Jag älskade verkligen mina svärföräldrar och min man sörjde sin mamma och pappa djupt.

Snabbt in på Konsum efter detta, köpte en falukorvsring och mjukkaka ... skall göra varma mackor med ägg och korv. Min man ville äta det ...

Alltså man gör så här: koka ägg (hårdkokt), stek korv (tärningar), smöra mjukkaka (jag använder mig alltid av Polarkakan), den stekta korven bredes över kakan, sen delar man ägget - vitan från gulan och finhackar dessa var för sig, man gör en vitsås och i denna blandas vitan ner, såsen bredes sedan över korven, gulan strör man över allt ...

Jag hoppas ni förstod min förklaring ... men detta är både mättande, gott och mycket enkelt. En grönsallad är ju inte helt fel att servera till.

Bon Apetit ...

Och dessutom har vi plockat ihop det resterande på altanen ... tydligen så väntar vi på vintern *ler*.

Av Babbelmoster - 6 oktober 2007 07:49

Jag står och tittar ut genom mitt fönster.

Naturen är färgad i grönt, rött och gult.

Dimman ligger tät, som en filt - över allt.

Skapar en magisk stämning och atmosfär.

Det är som om en grå andedräkt andas över naturen.

Löven faller sakta ner mot marken,

bildar en gul och röd matta ...

Hösten är här - det märks allt tydligare.

Luften är kyligare, dagarna blir allt kortare.

Jag förundras över naturens många skiftningar.

Luften är blöt av all dimma ...

Trädgården går i dvala, trädgårdsmöbler

städas undan för vintern, liksom alla blomkrukor.

Vart tog den här sommaren vägen?

Av Babbelmoster - 6 oktober 2007 06:53

Dimman ligger fortfarande väldigt tät över allt, blött i luften ... bara +4 grader.

Vaknade efter halv fem ... min man klev upp strax efter! Jag somnade faktiskt om (ovanligt) till strax efter 6.

Hade hoppats på sol och bra väder idag ... vill ju slutföra trädgårdsarbetet ... nja inte jag - utan mannen *ler* - jag skall ta det lilla lugna jag. För ryggen alltså - inte utav lathet! Men jag har ju ett pekfinger ... om ni förstår vad jag menar *ler*.

Två kaffekoppar är urdruckna och tidningen läst. Det är det bästa på morgonen när man är ledig ... läsa tidningen och dricka sitt kaffe!

Önskar er alla en bra dag.

Av Babbelmoster - 5 oktober 2007 16:53

Slutade halv 3 ... direkt på Konsum ... köpte grillad karré och mimosasallad och persiljesmör ... middagsmaten. Som regel blir det "färdig mat" på fredag. Då vill jag slippa laga mat helt enkelt!

När jag kom hem och lastat av min matkasse ... for jag och plockade olika sorters mossa, skall dekorera krukor som jag skall ha på altanen och på bron. Hade köpt två ljung på Konsum ... plockade lite grenar också i skogen ... och lite lingonris.

I eftermiddags blev det så dimmigt och grått ute, det riktigt vällde in dimma från havet ... Det hänger regn i luften.

Har precis nu startat en tvättmaskin ... ni vet - gubbens arbetskläder *ler*. Har också hunnit läsa ut min bok ... hade några sidor kvar bara. Har slukat böcker i veckan när jag varit sjuk och liggandes. Tur att man har läsintresse - finns ju så många BRA böcker!

Av Babbelmoster - 5 oktober 2007 11:33

 

Sitter här på jobbet och har lunch ... lite försenad sådan. Annars är min lunchtid mellan 10.30 - 11.15 ... men idag var jag och en arbetskamrat och kollade på nya kontorsstolar ... prövsatt lite förstås. Nu blev det bestämt att vi skulle få låna två stycken olika för att testa några dagar var. Toppenbra ... för man hinner ju inte känna riktigt hur dom känns att sitta i på affären. Men det är ju inte klokt vad dom kostar alltså ... den jag blev förtjust i kostade över 10 000 kr och den andra över

5 000 kr. Tur man inte skall betala dom själva - för då skulle det få vara - då skulle jag nog hålla tillgodo med den "gamla" utslitna trotjänaren stolen. Men det är ju viktigt att sitta skönt när man sitter hela dagarna framför sin dator. Och så när ryggbesvären och nackproblemen och axelbesvären spökar ... man är nog själv också en gammal trotjänare *ler*.

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards