Alla inlägg under oktober 2007

Av Babbelmoster - 11 oktober 2007 17:11

 

Jag funderade på detta med hår, kort eller långt! Att ibland så vill man ha kort hår - men så ibland kommer den här längtan efter långt hår tillbaka. Men det tar ju evigheter innan håret vuxit ut och blivit i rätt längd, medans det går fruktansvärt fort att klippa det kort!

Då tänkte jag så här: tänk om man hade en inbyggd hårknapp, bara att trycka på den och få precis den längd man vill ha på sitt hår och när man vill det! Det vore väl idealet - man skulle även slippa gå till frissan på det sättet! Och spara en massa pengar skulle man också göra …

Kanske nån gång i framtiden att denna "hårknapp" finns i människan. Vem vet …

… nu är mina tankar och funderingar igång igen *ler*.

Av Babbelmoster - 11 oktober 2007 16:45

Är du mörkrädd, spökrädd eller vidskeplig?

Jag är inte direkt mörkrädd, jag kan gå ut och

promenera i mörkret, men det är ändå så

att man vill vistas i samhället då,

nära till hus och andra människor.

:::

Det är inte andar och spöken som jag är rädd för,

utan för alla galningar som kan finnas där ute.

:::

Vidskeplig är jag bara

fredagen den 13:e ...

fråga mig inte varför -

det har bara blivit så,

är ovanligt försiktig den dagen,

utmanar inte ödet i onödan,

tar det lugnt.

:::

Men jag spottar aldrig om jag ser

att en svart katt passerar vägen!

:::

Jag tror att man mer behöver

vara rädd för andra människor,

än för spöken och andar och andra väsen

som kan tänkas finnas.

Det är människor som kan vara farliga!

:::

Tyvärr!

Av Babbelmoster - 11 oktober 2007 16:31

Vem f-n vill sova med fienden ... inte jag i alla fall - så därför sover jag varje natt med den underbaraste och goaste mannen i Universum ... min egen man - min stora kärlek - min själsfrände!

Love U ...

Av Babbelmoster - 11 oktober 2007 16:29

Hur viktigt är det att ha åstadkommit nåt här i livet innan ens ögon slocknar och stängs för alltid?

Har egentligen aldrig tänkt den frågan på allvar förr. Och vad menar man med att ha åstadkommit nåt, är det som människa, som mamma eller pappa, eller som medmänniska, är det inom jobbet eller inom nåt annat?

Att åstadkomma nåt - måste smaka på den meningen lite och tänka efter vilket svar jag vill komma med! Det är faktiskt inte så lätt det här måste jag säga!

Jag tycker att jag faktiskt har åstadkommit nåt viktigt i livet - åtminstone i mitt liv - det är ju att ha sett till så inte mänskligheten dör ut, jag har ju fött ett barn! Och bidragit på det sättet till jordens befolkning … och fortsatta existens av mänskligheten! Det är stort det …

Vad mera då - jag har ju bidrag med en massa texter i bloggvärlden - som för evigt kommer att ligga och flyta omkring i cyberrymden - - - detta var ett litet humoristiskt inlägg mitt i allt det allvarliga i min fråga om "vad har du åstadkommit i ditt liv".

Jag har faktiskt inget enkelt svar på min egen fråga … kanske du kan hjälpa till med nåt matnyttigt i den här frågeställningen jag har … och det är ju klart - allt är ju så individuellt!  Men försök gärna att svara … om du kan, om du vill, om du vågar eller törs …

Av Babbelmoster - 11 oktober 2007 15:43

Man kommer ihåg vissa STORA eller TRAGISKA händelser som inträffat i världen. Vissa glömmer man ALDRIG.

Jag minns speciellt Estoniakatastrofen, Tsunamin och Word Trade Center - 11 september ... dessa händelserna har liksom etsats fast i hjärnan min. Minns precis vad jag gjorde när jag först hörde talas om dom.

Estoniakatastrofen - det var en tidig septembermorgon tror jag, åtminstone var det höst ... tidigt på morgonen när jag klivit upp och skulle iväg på jobbet, på radions nyhetsprogram berättades om denna katastrof ... man fortsatte att följa den under dagen - på radion och tv:n.

Tsunamin - vem minns inte den händelsen ... den var ju inte så långt bort i minnet ... julhelgen - morgon då också ... tv:n som slogs på och min man chappade runt på kanalerna ... kom till CNN där det berättades om en flodvåg någonstans ... man började lyssna och förstod till slut under dagen - vilket oerhört stor katastrof det var och i så många länder också. Jag var helt uppslukad av denna händelse i flera veckor, följde med i allt om den ... lyssnade och såg, läste och grät ... blev berörd, ledsen för dom drabbade, led med dom ... fruktansvärda berättelser som började att komma fram. Mitt i allt det hemska - fanns det ändå lycka - människor som hittat igen varandra ... eller funnit någon annan dom kunde fortsätta sina liv med. Detta var en fruktansvärd tid för många ... och är nog så fortfarande skulle jag tro för väldigt många - inte bara i Sverige.

Och vem minns inte 11 september! Herregud vilken katastrof ... vilken terror ... vilket dåd mot helt oskyldiga människor! Jag kom hem från jobbet denna eftermiddag, min son mötte mig i köket och berättade om att ett flygplan hade flygit rätt in i WTC!!! Man trodde nästan inte det var sant ... att det var en film och inte verklighet! Sen bänkade vi oss framför tv:n och fick se ytterligare ett plan flyga rätt in i skyskrapan!!! Ofattbart och helt overkligt var detta - man trodde inte sina egna ögon helt enkelt! Sen att få se hur allt detta stål och glas - bara rasade ihop som ett korthus, att se hur människorna försökte fly undan elden och hoppade mot en säker död ... det berörde mig djupt!

Man kommer ihåg andra tragiska händelser också, men vissa etsas fast mer än andra ... men alla händelser som berör människor och där människoliv kan räknas ... det är hemska saker och innebär så mycket sorg - för så många! Och sen när det är p g a terrordåd detta inträffar - ja då är det ännu värre och hemskare. För naturkatastrofer - det kan vi inte styra och rå på ...

Vilka tragedier eller andra tragiska händelser minns just du?  

Av Babbelmoster - 10 oktober 2007 16:30

Vad betyder det att höra för dig? Tycker du att det är självklart - men det är det ju inte alls ... en del hör illa och många hör inte alls. Så vi som hör - skall vara oändligt tacksamma för den gåvan vi fått. För visst är det väl underbart att kunna lyssna på musik, på barns glada skratt och sång, på fåglarnas kvitter, på bäcken som porlar, på löven som rasslar, på vindens tjut i trädkronorna, på din kärastes andetag.

Ljudet är nåt fantastiskt ... underbart och oskattbart. Och kan ju också vara fruktansvärt irriterande och hemskt och störande! Men ändå vill jag ju inte byta bort mitt hörande mot att vara döv och slippa detta irriterande ljud som faktiskt också finns i samhället.

Tänk att gå ut i skogen och kunna uppfatta hur fåglarna kvittrar, hur vinden susar i trädkronorna ... att höra knaket när man kliver på en trädgren där på marken. Höra tjäderns läte, humlornas surr och myggens irriterande ljud!

Eller att höra någon säga "jag älskar dig".

Örat är fantastiskt, ljudet är det nåt visst med eller hur?

Av Babbelmoster - 10 oktober 2007 15:56

Tänd ett ljus

på din egen sida

för alla

VÅLDSOFFER

i vårat kalla samhälle!!


Jag tänder mitt ljus

och tänker på alla stackars

människor som fallit offer

för detta meningslösa och vansinniga

våld som verkar ha fått sitt fotfäste i

vårat eget samhälle.

Det är i Sverige,

inte i något land

LÅNGTBORTA!

Och det kan drabba

vem som helst av oss,

när som helst!

:::

Av Babbelmoster - 10 oktober 2007 09:40

Dagen idag bjuder på sol, blåst och kyliga nordanvindar! Löven har nog blåst ner nu - det mesta i alla fall! Ligger som en gul matta på marken. Och detta skall krattas ihop ... Vi brukar ta bort det mesta på hösten, det är nog mycket att göra ute i trädgården på våren ändå ...

Idag är hösten vacker ...

Glöm inte att mata småfåglarna ... dom fryser och är hungriga nu!


Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards