Alla inlägg under februari 2008

Av Babbelmoster - 24 februari 2008 08:35

... hej igen ... har precis gjort klart ugnspannkaka med bacon och kokat potatis och stekt leverbiff och gjort brunsås. Så nu tar jag mig en liten välbehövlig paus i matlagningen, som sen skall följas av lasagne.

Ute är det full snöstorm och -3 grader. Det blåser massor också ... ett riktigt hundväder.

Jag var ut här på morgonen och fyllde på lite fågelmat, solrosfrö och talgbollar. Stackars fåglar i detta väder, dom behöver all mat dom kan få!

Sen är det väl bara att vara inomhus för oss människor, förrutom när snöskottningssvängen sätter igång för alla karlar här på området! Då får jag väl säga "stackars dom"!!! För att skotta snö i full snöstorm - är ingen lek!

Jag får väl läsa böcker idag också som vanligt - se tv - det är väl sport kan jag tro. Och så har jag ju flera nya filmer att titta på. Så min dag skall nog gå också. 

Av Babbelmoster - 24 februari 2008 06:52

Natten har flygit sin kos och jag är återigen vaken och uppe. Jag vaknade och såg att mannen inte låg bredvid mig i sängen! Har han redan stigit upp tänkte jag ... nej - det var mörkt överallt. Han hade tydligen gått och lagt sig i förrådsrummet - jag har tydligen snarkat - stackars han!!! Jag har börjat att snarka så jädrans mycket på sista tiden, har aldrig förr gjort det.

Ute är det några minusgrader ... igår kväll var det hela -8.

Jag bloggade inte alls igår - hade inte tid. Var ju in på stan ... sprang runt och letade stolssitsar till mina nya köksstolar. "sittplattan" är större än på dom gamla ... så jag måste ha nya därför. Svarta skall dom vara ... men jag hittade inga ...

Och så var vi förbi sonen, vi köpte med oss pizza och for dit. Han är dunderförkyld - stackars han! Jag hade en film med också som jag beställde i veckan från CDON. Och så städade jag åt honom! Jag tänkte när han var så där hängig och lite pigg att jag hjälper honom med det.

Vi såg också hockey hos honom. Sen skulle en kompis förbi och hälsa på honom.

Jag känner av halsen min också - det är någon förkylning på gång även i mig. Har ju frysit och känt mig trött i veckan.

Visst ja, jag köpte en skitsnygg stor spegel på Jysk, mycket rea där och den hade kostat 499:- ... nu var den märkt 150:- ... men i kassan sa tjejen - du måste få den för 75:-!!! Tackar så mycket sa jag!!! Jag såg spegeln på sidan om kassan när jag betalade några handdukar som jag köpt, gick tillbaka och tog spegeln - så kassörskan sa ... jaha det blev den där också. Jo sa jag, inte kunde jag fara utan den!

Nu vaknade gubben min - måste gå till honom och prata - vi hörs senare.

Av Babbelmoster - 23 februari 2008 07:58

Jag har problem med stavningen idag och behöver hjälp…


  • Jag vill skriva om en svensk uppfinning, men har blandat ihop bokstäverna och skriver CYKLISTFENK. Hur ser den rätta bokstavskombinationen ut?
  • Jag vill skriva om ett land i Asien, men har blandat ihop bokstäverna och skriver TEOLOGMIN. Hur ser den rätta bokstavskombinationen ut?
  • Jag vill skriva om en speciell hundras, men har blandat ihop bokstäverna och skriver ARABLORD. Hur ser den rätta bokstavskombinationen ut?
  • Jag vill skriva om ett djur, men har blandat ihop bokstäverna och skriver RYSKMOL. Hur ser den rätta bokstavskombinationen ut?
  • Jag vill skriva om en maskin som finns i de flesta hushåll, men har blandat ihop bokstäverna och skriver MUMSAGERDA. Hur ser den rätta bokstavskombinationen ut?
  • Av Babbelmoster - 23 februari 2008 07:49

    SKITGOTT

    Varför säger vi så? Jag tror inte att skit är gott! 


    JÄTTELITEN

    Varför säger vi så? En jätte är väl allt annat än liten?


    KANONBRA

    Varför säger vi så? Hur bra är en kanon och vad jämför man med?

    Av Babbelmoster - 23 februari 2008 06:30

    Nu är jag här igen ... vaknade strax före 5 av att min man höll på att stöka i köket ... han fixade kaffet förstås och tog in tidningen. Så nu har jag både druckit mina första koppar kaffe för dagen och läst dagstidningen. Nu är jag redo att starta dagen.

    Ute är det -6 grader och jag ser att det verkar bli en fin dag, det börjar ljusna på himlavalvet och det verkar riktigt klart ... det blir sol idag! Och säkert också mildare under dagen ...

    Skall in och ranta runt på stan. Det är lite smått och gott som jag måste ha från olika affärer.

    Skall dessutom förbi en kompis och lämna en vinflaska till vinlotteriet - det är dragning i kväll. Jag är ju med i tre olika lotterier - två på jobbet och så ett privat. Det är både öl, cider och vin man kan vinna om man har turen att ha rätt slutsiffra när Jokerdragningen sker i kväll.

    Nu skall jag läsa vidare här och återkommer under dagen! See ya ... ha det bra alla.

    Av Babbelmoster - 22 februari 2008 19:33


    Skulle tro att alla gör det faktiskt. En del har kanske inte direkt en lön att längta efter, men någon sorts ersättning - vad det nu än kan tänkas vara.

    Men pengarna behövs väl alltid och är alltid slut ... är det inte så gott folk! Dom bara rullar iväg och det spelar ingen roll hur mycket man får, det tar ändå slut ... desto mera man får i lönekuvertet - desto fortare tar det faktiskt också slut! Nog är det väl ändå konstigt ... och det är ju inte bara dom runda pengarna som tar slut fortare än kvickt!!! Det är även dom fyrkantiga ...

    Om jag hade pengar ... tra la la - i en aldrig sinande ström ... härligt skulle det vara!! Bara ett hav att ösa ur ... rätt in i plånkan! Vilken dröm som dessvärrre aldrig blir sann!

    Av Babbelmoster - 22 februari 2008 14:17

    Visst är det trevligt med ett vänligt ord som någon annan ger dig - oavsett om det är någon bekant eller helt okänd människa. Det betyder jättemycket och man blir så glad och positivt laddad inombords. Man bärs som av vingar i ett glädjerus ... tänk så trevligt det är att kunna glädja varandra. Kostar så litet och betyder dessto mera. Det är ju trevligt att både få ge och ta emot ett vänligt ord ...

    Så därför kan man nog önska att vi människor vore lite mera vänliga av oss till vardags - ute i samhället. Prata med en okänd, säga tack och ge ett leende till kassörskan på affären, till busschauffören ...

    Vi behöver nog lite vänlighet alla varje dag - en dos behövs alltid av denna trevliga egenskapen tror jag!

    Och jag delar gärna med mig av mina vänliga ord och handlingar till andra! Det glädjer andra och i slutändan också mig själv!

    Av Babbelmoster - 22 februari 2008 13:15

    Det strålar en sol däruppe på den blåa himlen idag,

    men trädens kronor vajar betänkligt i vinden.

    Det stormar idag ...

    Det är +4 grader och tinar.

    Det är slaskigt och blött ute.

    Men jag måste säga att man blir otroligt

    glad och pigg av att få se ljuset och solen!!!

    Solen har verkligen varit en bristvara i vinter.

    Jag älskar solen ...

    och ljuset ...

    Man känner sig betydligt piggare än

    under den mörka årstiden.

    Det är då ett som är säkert.

    Presentation

    Tiden

    Gästernas bok för avtryck

    Kalender

    Ti On To Fr
            1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28
    29
    <<< Februari 2008 >>>

    Mitt väder

    klart.se

    Fråga mig

    0 besvarade frågor

    Omröstning

    Längtar du till våren?
     Ja
     Nej

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik

    Muspekare

    Cloudy With A Chance Of Sun

    Ovido - Quiz & Flashcards