Alla inlägg under december 2007

Av Babbelmoster - 3 december 2007 11:41

Jaha nyss skrev jag om att det var regn och blött ute - nu snöar det stora flingor och tätt tätt ... tala om ombytligt väder - men nästan bättre att det då snöar än regnar - även om jag inte vill ha mycket snö på en gång ... lämpligt är bäst!

Men har ni märkt vad vi människor pratar och skriver om vädret hela tiden ... ett alldagligt och vardagligt samtalsämne - som alla kan hänga med i! Vädret intresserar alltid alla och en var!

Av Babbelmoster - 3 december 2007 10:55

Undrar just vem som har beställt det här skitvädret som råder ... skulle tro i nästan hela landet också!

Igår hade vi julesnö hos mig ... som dalade så fint och vitt och vackert överallt! Och så idag ... regn, grått, mörkt, trist, blött, slaskigt, halkigt - ingen vinter - inget julfint alls i naturen! Jag blir sååå besviken så det är inte sant alltså!!

Så nu undrar jag - ÄR DET DU ELLER DU ... SOM BESTÄLLT SKITVÄDRET????

Av Babbelmoster - 3 december 2007 05:43

Usch vilket skitväder det är! Igår snöade det stora lapphandskar och blåste och idag regnar det! Och har tydligen så gjort i natt ... för det är blött och halkigt ute nu. Sånt här väder vill jag inte ha på vintern ... Det ligger på nollan temperaturmässigt!

Sitter på jobbet, mannen har skjutsat ner mig ... han skall ha bilen idag - han jobbar nattskift i veckan.

Inatt rasade det från taket och 4.15 vaknade jag av en traktorfan som höll på att skotta vid skolan och dagis som är tvärs över vägen från oss!!

Nu har jag gnällt klart här ... önskar er en bra måndag och skall hämta mig en god kopp kaffe ... see ya.

Av Babbelmoster - 2 december 2007 19:50

Jag kan tala om för alla som vill ha snö ... att julesnön finns hos mig nu! Det dalar ner ganska så ordentligt nu, lite kramsnö visserligen - det är på 0 här. Min man är ute och skottar just nu ... själv har jag precis sopat av bron och allt mitt pynt är täckt av den här vita massan, inget kul alls ... min ljung och all min mossa i krukorna blir ju liksom förstörd när man försöker sopa bort snön! Nåja ... det tinar säkert bort och då gnäller man över det! Själv tycker jag att det räcker gott och väl med snön som kommit ... men det tycker säkert inte skoteråkare och skidåkare!! Man JAG tycker det!! Det är vitt och vackert ute och mycket ljusare förstås än om inte snön kommit.

Nu skall jag gå och sätta fram en macka till min man - han är säkert sugen (på en macka *ler*) när han kommer in efter snöskottningen! Vi syns - om inte förr - så i morgon bitti - tidigt - var uppe då - hör ni det!!

Av Babbelmoster - 2 december 2007 18:24

Hörde nyss på tv:n att en 80-årig kvinna hade blivit våldtagen i Visby! Är det inte det höjden på hemskhet - det är förresten ALLTID våldtäkt förstås, men kan inte en kvinna ens en gång få vara i fred och kunna känna sig säker i så hög ålder!

Dessa våldtäktsmän - för det är väl män!? - kan inte dom skaffa sig en UPPBLÅSBAR BARBARA och använda den - när nöden är som störst! Denna Barbara - hon blir inte skadad - vare sig fysiskt eller psykiskt av våldtäkten!!

Jag tycker det är så fruktansvärt detta - att männen inte kan låta kvinnor, flickor, äldre damer, barn ... få vara ifred!!! Varför skall man förgripa sig på någon som inte vill det ... vem ger männen den här rätten till att förödmjuka en kvinna, förstöra ett liv ... jag bara frågar!

Av Babbelmoster - 2 december 2007 17:24

Är det någon av er som sett årets version av julkalendern? Jag har inte kollat ännu på den och det beror ju mycket förstås på att man inte har småbarn hemma! Man kommer liksom inte ihåg då att det finns ett tv-program som kallas för julkalendern. Men skall väl kolla bara för att skaffa mig en åsikt om den - om det nu är nödvändigt, men ändå!

Det verkar ju vara bra skådisar med i alla fall - Allan Svensson, Sissela Kyle ... gillar dom.


Av Babbelmoster - 2 december 2007 17:15

Har en undran här ... nån som kan svara?


Har man inte förr kunnat se totala antalet besökare man haft på sin blogg??? Eller är jag helt fel ute nu?


Nu är det uppdelat i:

Besökare idag

Besökare igår

Den här månaden

Förra månaden


(men jag saknar den totala statistiken!!)

Av Babbelmoster - 1 december 2007 14:49

Bråda tider nu mina bloggarvänner ... först nu har jag tid att sätta mig ner vid bloggen ...

I morse var det tvätt som skulle tas reda på och mera tvätt som skulle tvättas ... sen lite mera pyntning inför advent! Sen iväg till stan ... puh - julklappar och åter julklappar! Har faktiskt köpt ganska så många idag ... jo förresten - i morse slog jag ju in alla julklappar som jag hade köpt tidigare ... så då var det klart!

På stan var det mycket mycket folk ... julmusik, pepparkakor, mandel, glögg på affärerna ... det bjöds till kunderna. På Småstaden - en mysig galleria som vi har i min stad - var det körsång - julmusik förstås och massor - jag säger - massor - med folk! Överallt ... det gick nästan inte att komma fram alls. Jag var tvungen att sätta mig ner - eller rättare sagt - hade varit tvungen - för min rygg höll riktigt på att falla ihop av smärta! Men inte fanns det någonstans en endaste liten plats ledig!

Vi träffade vår son - tillsammans med fyra av hans kompisar - där ... dom går dit varje lördag - mitt på dan - träffar andra kompisar och äter tillsammans! Sen idag skall han tillsammans med sina arbetskamrater till Luleå på Arcushallen - det är en julshow där med julmiddag. Massor av artister, Marcus Fagerwall, Måns Zelmerlöf, Arvingarna, Jerry "Jerka" W, Sonja Aldén och massor flera som jag inte minns. Sen är det ju tänkt hotellövernattning där ... men tydligen så skall sonen hem till Piteå - en kompis har inflyttningskalas i sin nya lägenhet ... så då skall sonen hinna vara med på även den festen! Jag säger då det - att dom orkar!! Jag blir helt slut bara av att höra det! Men så är ju han ung och jag gammal.

Efter julklappsinköpten var det då dags för mathandlingen. På Coop ... där det också förstås var överfullt med människor. Utanför såldes julgranar för 250 kronor styck - dom gick åt som smör i solsken skall jag säga!

Hem och gubben fixade kaffe ... hade haft huvudvärk sen jag vaknade ... drack flera koppar på raken - supergott kaffe var det och jag sa det också till gubben min. Korvmackor till åt vi ...

Sen rensade jag ut "gammal" mat från kylskåpet innan den nya sattes in. Nog är det väl ändå konstigt att det alltid skall bli små rester kvar i kylen ... det är sillburkar till förbannelse där ... som gått ut förstås. Och keso och grädde och såser av alla de slag och cream-fraiche. Och små ostbitar och falukorvsbitar som inte ätits upp.

Nåja det blev rent och snyggt nu ...

Nu håller jag på att koka potatis - vi skall äta kalvsylta och potatis och rödbetssallad till middag - enkelt men ack så gott - gubben vart glad när han hörde middagsförslaget!

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< December 2007 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards