Alla inlägg under december 2007

Av Babbelmoster - 26 december 2007 19:11

Sviter efter julen eller vad det är ...

känner mig så jädrans trött idag.

Och just nu skulle jag kunna gå och sova bara -

är supertrött i hela kroppen.

Men det kan bero på att jag har så jäkla mycket värk

i ryggen också ...

värken och tröttheten brukar kunna följas åt har jag märkt ibland!

Gäsp ...

men jag skall inte ännu gå och lägga mig -

skall kolla på juniorhockey klocken 20 på Eurosport -

Canada mot Tjeckien.

Sverige vann ju sin match tidigare i eftermiddags

mot Slovakien - har sett den också.

Gäsp ...

Tur jag slipper spela - skulle inte orka ta ett skridskoskär alls

eller ens hålla i någon klubba!

Gäsp ...

Av Babbelmoster - 26 december 2007 12:15

Ja då var det dags att börja tänka vilket NYÅRSLÖFTE som man skall avge till det här nyåret! Brukar ni göra det ... eller har ni slutat - bara för att det inte är någon idé att ge nåt löfte, man kan ju ändå aldrig hålla det!!

Jag har nog slutat för länge länge sedan ... det är inte lönt att avge nåt har jag insett! För på nyårsdagen har man ju glömt bort det ändå.

Hur många har inte avgett löften om att sluta röka, banta, bli en bättre människa, sluta äta godis och så vidare i all oändlighet ...

Har du lyckats med konststycket att hålla ditt nyårslöfte någon gång och i så fall vilket?

Av Babbelmoster - 26 december 2007 12:07

En stilla tanke så här på annandag jul ... vad fort julen springer iväg! Så är det jämt, tänk vilken stress och jäkt det är före ... och så helt plötsligt är allt bara över! Man hann nästan inte med ... innan jul så känns denna helg som om den skall vara för evigt ... man köper mat som annars skulle räcka i en månad ... man kastar ut pengar utan en tanke på att man också efter julen skall leva. Man städar och pyntar och stressar och jäktar och skall hinna ALLT - bara för tre dagar!!! Varför lär man sig aldrig att bara ta det lilla lugna - easy ... julen kommer ju ändå till alla och en var ... och så tänker man likadant varje år --- nästa år skall jag inte stressa - jag skall ta det lugnt och börja i tid med alla förberedelser och alla julklappar skall köpas i tid på hösten. Men det gör man ju inte ändå - för man är ju inte inspirerad av julklappsinköp i september eller oktober! Det blir veckorna eller kanske veckan före jul allt detta skall hinnas med! Men jag lovar att till nästa år så skall jag ... nä det är väl bäst att inte lova - för jag kan ändå inte hålla det!

Men nu är i alla fall den här julen över snart och det blir återigen en helt vanlig vardag och jobbardags - för mig - inte för gubben min - han har den enorma lyckan att få vara ledig ändå till efter trettondagshelgen! Men jag tycker det är ganska så skönt faktiskt att gå ut och jobba ... och det är väl bra att ha en hemmaman - nu får jag vara lyxhustru och komma hem till dukat bord och maten lagad - kanske *ler*. Ja ja vi får väl se hur det blir med den saken ...

Nu är glada julen slut slut slut ... men till nästa år igen - kommer han vår bästa vän ... för det har han lovat!

Av Babbelmoster - 26 december 2007 11:56

Hej mina bloggarvänner å läsers. Ett mycket senare inlägg än vanligt av mig ... men jag har inte haft någon speciell brådska alls på morgon. Ingen stress och jäkt ... bara lugn och ro. Har pratat med en av mina systrar i telefonen ... Just nu har gubben min gått ut och skotta snö - för hör och häpna! det snöade på morgonen när vi klev upp - man tror inte det är sant. Blåste och snöade och var -4 grader, det gick snabbt upp till nollan ... är på plussidan nu och det har slutat snöa. Nu är det vitt ute faktiskt. Igår kväll var vi till min kusin och hälsade på - hon och hennes man bor bara en liten bit ifrån oss. Vi gick hem kring halv 2 i natt och på vissa ställen på cykel/gångvägen var det helt bart - jag sa till min man att när brukar man i slutet av december gå på "bar backe". Låg och läste när jag lagt mig och fortfarande halv 3 var jag klarvaken ...

Vad pysslar ni med då ... försöker läsa ikapp här på bloggen kan jag tro - för man har ju liksom inte haft bloggtid dom senaste dagarna!

Av Babbelmoster - 25 december 2007 13:41

Åh vad skönt det känns just nu - förutom i mitt huvud - som ännu värker. Har tagit flera tabletter redan ...

Men jag menar bara att jag inte är det minsta stressad ... allt känns lugnt och skönt och stilla.

Och faktiskt så har jag ju också tid att sätta mig vid bloggen ... det är mycket att läsa ikapp skall jag säga ... nu blev jag ändå lite stressad! Ni skriver ju såååå mycket! Men det är bra - jag gillar ju att läsa er alla.

Av Babbelmoster - 25 december 2007 13:37

Rester rester ... efter julklappsöppnandet! Ja det blir det ju alltid efter julaftonskvällens övningar. Flera säckar med papper och kartonger ... plus stora kartonger som inte rymdes i några säckar ... nu har vi varit och kastat bort allt detta. På mitt företag sätts det alltid till julen, ut ett stort lastbilsflak - typ stor container - just för dom anställdas julklappspapper och kartonger! Det är väl bra gjort av mitt företag ... vi återanvänder ju papperet också i våran papperstillverkning ... så då bidrar vi ju med något bra också och vi blir av med skräpet hemifrån.

Av Babbelmoster - 25 december 2007 11:39

Åh då är julaftonens alla bestyr avklarade och allt gick smärtfritt ... klanderfritt och bra. God mat, lugnt och stilla med familjen. Vansinnigt törstig blir man av all julmat och ändå äter jag inte mycket alls ... tar t ex aldrig någonsin av varmrätten! Men allt är ju salt ...

Sen sent på kvällen skulle sonen hem till sig ... även om han är hemma hos oss - sina föräldrar. Men han har ju egen lägenhet så ... det är livets gång, men detta var allra första gången under hela hans liv - som han inte var hemma under julen, han brukar "flytta" hem till oss och sova här under julhelgen. Det har han gjort sen han flyttade hemifrån ... men nu är han tydligen "stor" ... förstår samtidigt honom - att han vill till sitt lilla bo - där han har alla sina saker och sin egen säng ... även om han alltid har en säng i sitt gamla pojkrum här hemma. Jag följde med honom hem och hjälpte till att bära upp alla hans julklappar ... vi fick gå flera gånger till bilen och hämta allt. Ändå har han kvar dom största sakerna här hos oss - vi skall strax åka upp till honom med dom.

Såg alldeles nyss att han loggade in på MSN och det är klart att jag skrev ett "god morgon" till honom! Har precis pratat med honom i telefonen, han skulle och åka skridskor med kompisarna ... full rulle är det hela tiden. Tur dom är unga ...

Det är hemvändarfest på Stadshotellet här i min stad idag, så då är det fest för ungdomarna! Brukar alltid vara mycket folk ... kul att träffa gamla kompisar som inte längre är kvar i hemstaden.

Vaknade med världens huvudvärk ... har väl sovit som en stock kan jag tro. Gick och la mig kring 2-tiden i natt och vaknade kring halv 8 - det var till att sova länge för mig! Men att vakna med huvudvärk är ingen dans på rosor och jag har ännu jädrans ont. Tur att det är en slappardag och inga större krav ställs på mig idag!

Vädret är vackert, nollväder, blåsigt och soligt ... jaja soligt och soligt - så soligt som det kan vara i december förstås . . . men mycket vackert är det ute. Inte mycket snö på marken - bara ett tunt tunt täcke ...

Av Babbelmoster - 24 december 2007 09:11

Idag är det då den STORA DAGEN, den efterlängtade dagen, dagen med stort D. JULAFTONEN har äntligen kommit till oss ... som vi har väntat och som vi har stressat och som vi har våndats - hur skall vi hinna allt!! Men vi hann, även i år hann vi med allt som vi tänkte och skulle göra, även om vi inte hann med allt - så blir det ändå julafton! Har ni tänkt på det någon gång?

Jag känner faktiskt ingen stress alls nu, bara lugn och ro ... som det skall vara egentligen den här dagen, njutbart lugn och förväntan.

Ute är det fortfarande på noll och det blåser ordentligt runt knutarna idag ... i horisonten där solen håller på att gå upp, är det alldeles rosa och vackert!

Vi har precis ätit en hårdmacka med skinka på och förstås starksenap och ett mjölkglas. Kan det bli bättre - skinkan var vansinnigt god, ganska så salt och väldigt mör. Mycket god måste jag säga.

Nu vill jag passa på att få önska eder alla en fröjdefull jul! Ta hand om er och njut av god mat, gott sällskap och lugnet och friden.

GOD JUL

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< December 2007 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards