Alla inlägg under januari 2008

Av Babbelmoster - 20 januari 2008 19:23

Typiskt söndag kväll - alltid trött och sliten - vad kan det bero på undrar jag? Har kanske helgen varit hård och livlig ... för mycket att göra och alldeles för lite sömn - ja inte vet jag vad det beror på. Nog f-n går man an som en tok bara för att det är helg, då skall ju allt hinnas med som man inte hunnit under veckan och det är mycket det - jag lovar.

Alltså - jag är superdupertrött i kroppen och skallen nu - skulle faktiskt kunna gå och slafa precis nu! Men inte kommer jag att göra det - det vet jag! Och sen när jag väl har lagt mig - ja då kommer jag INTE alls att kunna sova - för då är jag superduperpigg!!!!!!!!! Jäkla konstig ekvation det där ...

Tur man har bloggen så man kan hålla sig vaken några timmar till - för sätter jag mig framför tv:n - då somnar jag!

Av Babbelmoster - 20 januari 2008 15:22

Undrar över om ni bloggare någonsin tagit en "bloggpaus" ... ett break, en time-out.

Att man kanske ibland, behöver en paus - det är väl mänskligt kan jag tro! Ibland hinner man inte med att blogga, man orkar inte av olika anledningar, eller så har man bloggtorka! Det kommer säkert någon dag då man helt slutar att blogga, även om jag har jäkligt svårt att tro det!!

Däremot skulle jag nog aldrig - tror jag - kan nästan lova - att jag skulle radera min blogg! Även om jag inte bloggade mera - så skulle den få vara kvar - för den speglar ju mig och mina tankar vid olika tillfällen och händelser.

Det är ju min dagbok på nätet och när man skriver dagböcker - inte kastar man väl bort dom då??? Utan dom sparas ... för att kanske senare läsas igenom! Och minnas - tankarna kommer tillbaka på diverse händelser och upplevelser.

Men nu var det ju min fråga till er ...

... har du gjort någon bloggpaus någon gång och varför i så fall?

Av Babbelmoster - 20 januari 2008 09:23

Det här med att kunna säga ordet Förlåt om man har gjort någon ledsen - är det så svårt egentligen att säga? Jo en del klarar bara inte av detta ... konstigt tycker jag - att säga Förlåt och verkligen mena det också - tycker jag känns så rätt och så befriande - om man nu sårat något eller varit dum. Alla kan vi säga något eller göra något som gör en annan människa ledsen, ibland gör man det utan att det var meningen ... men ordet Förlåt kan betyda så mycket då. Både för mig och för den andra människan.

Men en del kan inte säga Förlåt, en del vill aldrig säga Förlåt - bara för att dom kan inte "krypa till korset" av någon anledning, dom kan inte visa och erkänna att dom kan göra fel! Detta är väldigt egoistisk eller vad man nu kan kalla det. Att fela är mänskligt och så lätt ... men det är gudomligt att be om ursäkt då och verkligen mena det också - för gör man inte det - ja då har ordet Förlåt ingen betydelse alls!

Jag har lätt att säga Förlåt och när jag säger ordet - då menar jag också det!

Kan du säga Förlåt?

Av Babbelmoster - 20 januari 2008 07:50

Vädret idag är en exakt repris från igår! Det flingar, noll plusgrader, blötsnö.

Gubben min är precis ute nu och skottar infarten våran. Har kommit några centimeter under natten. Inte så mycket - men det är nog ganska så tungt att skotta, det är mest vatten i snön.

Annars då idag, ja sport förstås att kolla på. Mat skall lagas ... jag måste stryka lite kläder och fixa och dona rent allmänt här hemma. Det finns ALLTID något att göra i ett hem - har ni märkt det ni också? Jag hinner väl läsa lite också ... håller på med en sån jäkla bra bok - det är lite svårt att lägga den åt sidan och göra annat ...

Har precis ätit två hårdbröd mackor med kalkonskivor på och isbergssallad och ett mjölkglas. Gott var det ...

Igår kväll gjorde jag pizza ... halva blev kvar - så det är bra att finna i frysen någon annan gång! Gör ganska så ofta pizza faktiskt - har börjat att köpa dom här färdiga pizzakiten ... ni vet - degen på rulle! Sen sätter man ju vad man själv vill ha på pizzan. Enkelt och fort gjort! Ni som inte prövat - gör det - jag kan garantera att ni kommer att gilla den. Ett bra komplement till dom man köper på en pizzeria.

Av Babbelmoster - 19 januari 2008 12:03

Visst är det så - mina vänner - att vädret påverkar oss väldigt mycket! Är det sol så får vi en massa god energi från den och man har lust att göra precis allt! Det tar liksom inte emot. Man känner sig pigg och positiv. Men är det trist väder, regn och annat ruskväder och mörkt ute - visst känner man av den förlamande tröttheten då mycket mera? Man har ingen lust att göra nåt egentligen. Så det här med väder är viktigt för oss människor - solen ger oss energi och mörkret gör oss supertrötta och griniga.

Så med denna slutsats önskar jag verkligen att SOLEN kommer snart till oss alla - för här i Norrbotten där jag bor - har vi verkligen inte sett mycket av den stora, gula, härliga, varma och ljuvliga lampan under den här vintern. Inte många soltimmar alls ... bara mörker, gråväder och dis. Jag säger fy fan och antar att många håller med mig!

Jag dyrkar SOLEN och hatar mörkret!

Av Babbelmoster - 19 januari 2008 09:53

Ja här har det satt igång att både snöa och blåsa mera ... väldigt blöt snö är det också ... bara vatten i den. Mörkt och dystert väder alltså - som i övriga landet.

Har varit och handlat på Konsum som jag skrev tidigare att jag skulle göra och köpte mig en tulpanbukett - lite glädje och hopp om våren i det här trista vädret tyckte jag att jag behövde! Så nu står en gul bukett och pryder mitt köksbord!!

Av Babbelmoster - 19 januari 2008 08:17

... lördag härligt ... men varför skall man vakna klockan brått jämt! Vet ni när mina ögon slogs upp - helt utan att jag själv ville det! Jo redan klockan 5 - i natt! Jag menar - lite längre kan man väl få sova när man är ledig ... Gubben min steg upp strax efter mig ...

Ute är det på nollan - plussidan - och regn - hade faktiskt förväntat mig snöstorm ... men inte ännu i alla fall. Det kommer säkert - det är ju lovat det ...

Skall åka upp på Konsum - bara en liten bit ifrån där jag bor - nu direkt när dom öppnar klockan 9 - skönt att göra bort handlingen i lugn och ro ... sen är det ju en massa sport man skall glo på - skidskytte och sånt och senare i kväll hockey! Sportfåne som man är - så finns det alltid nåt bra att titta på.

Annars är det väl det vanliga göromålen en lördag ... tvätta, stryka, torka damm, skura, bädda rent i sängen ... ja ni vet - åtminstone kvinnorna vet *ler*.

Av Babbelmoster - 18 januari 2008 18:26

Ingen har väl gått miste om stormvarningen som utfärdats av SMHI. Det skall ju blåsa ordentligt hårt över södra landsändan och även upp över landet ... med ordentligt mycket nederbörd i sitt släptåg.

Även vi här i Norrland skall få blåst och cirkus 1 till 2 dm nysnö!! Trevligt --- mja inte vet jag det precis! Men det är väl bara att acceptera när och om det kommer!

Jag hörde att räddningstjänsten i Jönköpings län hade uppmanat människorna där att hålla sig inomhus ...

Det var fara för människor, dyra materiella skador väntades och diverse andra problem i stormens släptåg!

Låter som om hela Sverige bara väntar - på nåt mäktigt och stort som skall dra in över oss under kvällen!

Vädrets makter är enorma, farliga, fashinerande, otrevliga, hemska, kraftiga.

Presentation

Tiden

Gästernas bok för avtryck

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Mitt väder

klart.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Längtar du till våren?
 Ja
 Nej

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Muspekare

Cloudy With A Chance Of Sun

Ovido - Quiz & Flashcards